Call Today 01424 220999

P Shaped Conservatory.

Project Description

These customers as you can see had an excising Conservatory that they felt needed updating with modern products to enable 365 days a year usage.Originally the brief for this project was to remove the existing Conservatory from the base and erect a new more thermally efficient Conservatory.The existing base was to remain.

Our policy at MC Glass is to ascertain if the existing structural  integrity of the existing base was sufficient to withstand the additional weight of a glass roof and fully reinforced frames.We advised that an inspection dig was carried out to confirm the footing depths to our amazement there was only 200mm of concrete in place under the original brickwork this is NOT sufficient footings for a Conservatory let alone one to be constructed using a glass roof. The findings were discussed with the customers and advised the MC Glass would not carry out any installations without the required footings.

After much consideration the Customers decided to reconstruct all base work including the brickwork this also gave the opportunity to level the floor are which was slopping dramatically to the rear elevation.Pictures show the existing base work removed and new foundations dug to a suitable depth new over site areas  to a level finish.

As with all construction by MC Glass, brickwork and floor areas are fully insulated,frames are fully reinforced,British Standards materials are always used.The design of the Conservatory is a P shape which in this instance required a box gutter and two separate roofs to configure the shape required due to today’s technology the two roofs can be joined together in a seamless fashion.New power points were installed and existing pipework boxed in including the replacement of some internal fascia (we also fit heating and lighting options on request) all electrical works is certified.

We would like to thank these customers for allowing us to use these pictures within our portfolio

 

 

 

Project Details

  • Date 21st December 2015
  • Tags Conservatory
Back to Top